Nadstandardno zdravstveno zavarovanje

Zdravnik in zdravje

Zdravstveni paket SPECIALISTI in ZDRAVILA

Brez doplačila za zdravila na beli recept. Do pregleda pri zdravniku specialistu v manj kot 10-ih dneh.

SPECIALISTI

 

 • PREGLEDI: specialistični pregledi v samoplačniških ambulantah na področjih dermatologije, urologije, interne medicine, fizikalne medicine, nevrologije, oftalmologije, ortopedije, endokrinologije, otorinolaringologije

  Povprečna čakalna doba za specialistične preglede v javnem zdravstvenem sistemu je 6 mesecev.

 • DIAGNOSTIČNE PREISKAVE:  preiskave krvi, merjenje pretoka urina, dihalni test, alergološki test, EKG – elektrokardiografija, EMG – elektromiografija, EEG – elektroencefalografija, RTG – rentgen, UZ – ultrazvočne preiskave, CT- računalniška tomografija, MR – magnetna resonanca, rentgen s kontrastnim sredstvom, različne druge meritve, PAP test,HPV test, mamografija, cikloergometrija, denzitometrija, tonometrija, avdiometrija, keratometrija, oscilometrija, perimetrija, telemetrija, timpanometrija, vestibulometrija.

  Cena samoplačniških storitev CT in MR se običajno giblje med 250 in 400 EUR.

 • ZDRAVSTVENI POSEGI: krite so manjše operacije, opravljene ambulantno, ki ne zahtevajo hospitalizacije v bolnišnici, kot so npr.: odstranitev izrastkov, operacija trebušne kile, operacija roženice, operacija hemoroidov, različne vrste endoskopij, odvzemi in testiranja vzorcev tkiv in celic.

  Zavarovanje krije stroške tistih fizioterapevtskih storitev in zdravstvenih posegov, za katere je zavarovanec na podlagi specialističnega pregleda pridobil ustrezni izvid in mnenje zdravnika specialista.

 • FIZIOTERAPIJA: fizioterapevtske storitve v ambulantni obravnavi, ki jih lahko koristite na podlagi predhodno opravljenega specialističnega pregleda. Nekaj primerov: magnetoterapija s pulznim magnetnim poljem, protibolečinska elektrostimulacija, diadinamični tokovi, elektroterapija, laserska terapija, nevrotaping, TENS.

  Krite so storitve v specialističnih ambulantah, za katere je čakalna doba v javnem zdravstvenem sistemu daljša od treh tednov.

 ZDRAVILA

 

Z zavarovanjem zdravil vam ne bo treba več plačevati za zdravila na beli recept, saj celotne stroške krije zavarovalnica. Zavarovanje kritje tudi doplačila za zdravila, ki so sicer predpisana na zeleni recept in so na t.i. listi medsebojno zamenljivih zdravil. Običajno so to dražja originalna zdravila, za katere bi bilo sicer treba doplačati iz lastnega žepa.

 • Naj naštejemo nekaj znanih samoplačniških zdravil: Lekadol Plus C500, Detralex, Andol, Aspirin plus C, Claritine, Daleron, Tritace, Marevan, Fosamax, Sinecod, Bilobil, Coldrex, Panadol, Modolex, Operil, Bisolvon in mnoga druga. Seznam zdravil, ki jih krije zavarovanje, si lahko ogledate v  CENTRALNI BAZI ZDRAVIL Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Zavarovanje krije vsa zdravila na tem seznamu, ki imajo oznako režima izdaje Rp, Rp/Spec ali BRp.