Življenjsko zavarovanje

 

zivljenjsko-zavarovanje-varna-srecna-druzina
Življenjsko zavarovanje

 

 

KAJ JE ŽIVLJENJSKO ZAVAROVANJE?

(razloženo na način, ki ga boste dejansko razumeli)

 

Življenjsko zavarovanje je obljuba najbližjim, da bo za njih poskrbljeno, v primeru vaše smrti.

Je pogodba med vami in zavarovalnico, v kateri se strinjate, da bo v primeru vaše smrti, upravičenec prejel dogovorjeno vsoto denarja.

Večina nas živi svoje življenje, kot da nikoli ne bomo umrli. Prav tako nikoli ne načrtujemo, da bi povzročili prometno nesrečo, niti ne nameravamo poplaviti vseh nadstropij naše hiše in zagotovo ne načrtujemo, da bomo zboleli. Pa imamo kljub temu sklenjeno življenjsko zavarovanje, avtomobilsko zavarovanje, zavarovanje hiše in zdravstveno zavarovanje. Zakaj?

Ker lahko storimo vse prav, pa imamo še vedno lahko slab dan! Lahko vozite varno, pa se vam še vedno lahko zgodi prometna nesreča. Lahko samo nemo opazujete, kako vam je narava prevrnila drevo na vašo garažo. Ne glede kako močni ste, lahko še vedno zbolite. In da, medtem ko planirate, da boste živeli večno, obstaja tudi majhna možnost, da bi lahko umrli že jutri.

Torej, ali potrebujete življenjsko zavarovanje?

 

Ljudje brez avtomobila ne potrebujejo avtomobilskega zavarovanja, ljudje brez doma ne zavarovanja za hišo. Toda življenjsko zavarovanje je nekoliko drugačno – ima svoj namen in je namenjeno ljudem, ki so finančno odvisni od vas.

Življenjsko zavarovanje potrebujete, če:

 

Ste starš, ki hoče biti prepričan, da bodo vaši otroci preskrbljeni in stroški študija pokriti.

Hočete biti mirni vedoč, da bo vaš partner finančno podprt, če se vam kaj zgodi.

Ob koncu življenjske dobe svoje najdražje ne želite bremeniti s stroški pogreba in davki na dediščino.

Imate dolgove, ki jih ne želite prenesti na najbližje.

Imate družinsko podjetje, ki ga hočete zaščititi.

Niso vsa življenjska zavarovanja enaka…

 

Ne vemo za vas, ampak mi želimo ohraniti stvari preproste. Ko gre za življenjsko zavarovanje, nam mora zagotoviti plačilo enake cene, za vso dogovorjeno dobo. Torej cena se ne sme spreminjati.

Če bi premije v prihodnosti nehali plačevati, bi se zavarovanje prekinilo. Vendar moramo vedeti, da se ne moremo odločiti, da kakšno leto nebi bili zavarovani in potem nadaljevati s plačilom po isti ceni.  Ko bomo ponovno sklenili zavarovanje, bomo starejši in morda imeli zdravstvene težave. Zato bo cena zavarovanja višja.

 

Vas zanima koliko bi stalo vaše življenjsko zavarovanje?  

Za vse nadaljnje informacije smo vam na voljo na:

 

E-mail: info@mojazavarovanja.si

GSM: +386 40 31 30 28